Amber JAded

 • ruotsalainen puoliverinen tamma, 170cm, rautias
  syntynyt 02.11.2013, täytti 4v. 01.01.2014
  (4-v. jälkeen ikääntyy 2 kk yhden vuoden)
  VH14-043-0006

  kasvattaja Milena Bergström
  omistaja Carolina (VRL-10356), Kaartin Hevoset

 • KRJ, 42 kpl sijoituksia

  meriitit ja muut saavutukset

  KRJ-I (7,5 + 40 + 19 + 20 + 15 = 101,5 p.) 15.04.2015
  RHLA First Champion (7+7½+7½+6½+4½+5½+3+8½+10) 29.05.2017

Amber Jaded, tutuille vain Jade on lempeä ja luotettava hevonen, jonka kanssa voi touhuta kuka tahansa kokemukseen katsomatta. Jadea voi hoitaa lähes missä vain, sillä se juurtuu kaikista jaloistaan niille sijoilleen kun harjauksen aloittaa. Jos hevoset osaisivat kehrätä niin Jade kehräisi ja kovaan ääneen! Siitä näkee kuinka se nauttii pitkistä harjaustuokioista ja kiireisinä päivinä se vetää pienet palkokasvit sieraimiin jos harjaus on nopea toimi. Palkokasvit sieraimissakaan eivät saa tamman kun korkeintaan murjottamaan ja sekin kestää vain hetken. Toisin sanoen Jade on hoitaessa helppo hevonen, jonka kanssa monet tulevat toimeen. Se myös rakastaa kaikkia rapsutuksen antajia!

Jade on kouluhevonen henkeen ja vereen, eikä varmaan koskaan muuksi muutu. Tamma on ratsastaessa nöyrä, yritteliäs ja uskomattoman motivoitunut. Jadellä on iso ja lennokas ravi, jossa saattaa olla aluksi vaikea istua. Erittäin osaava hevonen, joka osaa vaatia sitä myös ratsastajalta, mutta antaa kuitenkin virheet anteeksi. Jade ei siis ole mikään pikkutarkka piruettihai. Esteet eivät saa neitiä innostumaan, eikä se kovin korkeita hyppääkään. Puomi- ja kavalettityöskentely on kuitenkin mukavaa hommaa, joka pitää tamman mielen virkeänä. Maastoilu saa välillä tamman selkäpiin karmimaan, mutta kavereiden kanssa oikein mukava lenkkikaveri, joka harvemmin mitään suurempaa showta saa järjestettyä.

Kisapaikalla Jade on tavalliseen tapaansa melko rauhallinen, mutta höristelee korviaan joka suuntaa ja tarkkaavaisena seurailee ympäröiviä trailereita sekä hevosia. Alkuverkat menee aina hiukan malttamattomasti. Verkat kannattaakin pitää Jaden kanssa aavistuksen etuajassa, jotta sen kanssa voi hetken aikaa katsella edellistä ratsukkoa, joka saa tamman rauhoittumaan. Radalla Jade on erittäin vireä aina ja kuuntelee ratsastajan pienimpiäkin avuja. Mikään tai kukaan ei voi sitä häiritä, se keskittyy 150 prosenttisesti suoritukseensa. Kisapäivän ollessa ohi se löntystelee aina niin väsyneesti traileriin, että huomaa neitokaisen antaneen kirjaimellisesti kaikkensa.i. Marwa Blues
swb, vprt, 170cm
ii. Lazarus
swb, rt
iii. Abraxas
iie. Laureline
ie. Epiphany
swb, prn
iei. Windhover
iee. Sierra Leone
e. Emerald
swb, rt, 168cm
ei. Erlin
swb, rn
eii. Lindon
eie. Emmie
ee. Esmeralda
swb, vprt
eei. Esarl
eee. Anmerlinda

Marwa Blues on suurikokoinen vaaleanpunarautias kouluhevosori, jolla on useita voittoja GP-tasolta. Ori nousi jo nuorena vaativien luokkien kärkeen ja iän karttuessa se antoi itsestään yhä enemmän. Marwa on nöyrä, motivoitunut ja omanarvontunteva hevonen, joka antaa vielä paljon. Sitä on käytetty harkitusti jalostukseen, joten jälkeläisiä orilla on 5 kappaletta. Marwan kaikki jälkeläiset kilpailevat koulua menestyksekkäästi vaativissa luokissa.

Lazarus, Marwa Bluesin isä oli tunnettu kouluperiyttäjä Etelä-Ruotsissa. Sillä kilpailtiin nuorena paljon kouluratsastuksessa aina GP tasolle asti. Lazarus jäi jo nuorena siitoseläkkeelle sen saavutettua riittävästi mainetta ja kunniaa kouluradoilla. Sillä on useita jälkeläisiä ympäri Eurooppaa, joista suurin osa on jatkanu perinteitä kouluratsuina. Lazarus ei ollut luonteeltaan lauhekin lammas, vaan oli melko haastavasti käsiteltävä ori, vaikka kouluratsuna se oli hyvin kuuliainen.

Abraxas ei ehtinyt paljon kouluratsuna niittää menestystä, sillä se loukkaantui auto-onnettomuudessa kahdenksan vuoden iässä ja jouduttiin lopettamaan vammojen vuoksi. Abraxas oli hyvinki lupaava kouluratsu ja olisi varmasti menestynyt jälkeläistensä tavoin. Abraxas ei ollut ainoastaan oiva ratsu, se oli myös ulkomuodoltaan todella näyttävä. Se hyväksyttiin Ruotsalaiseen kantakirjaan jo nelivuotiaana ja sai jalostusluvan myös mm. Suomeen. Abraxas onkin tavattavissa useiden suomalaisten puoliveristen sukutaulusta.

Laureline oli kuvan kaunis tamma, joka menestyi näyttelyissä paremmin kuin koulukilpailuissa. Kouluratsunakaan se ei ollut hassumpi, mutta sen omistaja oli kiinnostunut enemmän ulkoisesta menestyksestä. Laureline olikin muotovalio monessa Euroopan maassa. Jälkeläisiä Laurelinelle siunaantui kaikenkaikkiaan kahdeksan. Puolet niistä olivat oreja ja puolet tammoja. Osa myyttin harrastehevosiksi ja osa päätyi vaativien luokkien kouluratsuiksi skeä sitä kautta siitoshevosiksi.

Epiphany oli perinteinen siitostamma, jolla on puoli tusinaa jälkeläistä. Sillä ratsastettiin lähinnä harrastus mielessä vain aluetason luokkia. Epiphany oli luonteeltaan nuhteeton ja helposti käsiteltävissä oleva tamma. Se periytti piirteitään jälkeläisilleen, myös Marwa Bluesille.

Kooltaan Windhover oli melko pieni oriksi, ei pelkästään säältään vaan myös rakenteellisesti hyvin siro ori. Koostaan huolimatta se oli oiva kouluratsu, oikea ruusukehai. Sillä oli hyvä työmoraali ja se käyttäytyi todella mallikkaasti aina kisapaikalla. Windhoveria käytettiin jalostukseen vain muutaman kerran kunnes sillä alkoi esiintyä puhkurioireita. Loppuen lopuksi hengittäminen oli niin vaikeaa orille, että eläinlääkäri koki parhaaksi lopettaa eläin. Windhover jäi kaikkien mieleen positiivisena pienenä orina, joka valloitti jokaisen vastaatulijan.

Sierra Leone polveutuu upeasta täysverisuvusta; sen isä oli englantilainen taysiverinen, Damaskos. Damaskoksella kilpailtiin nuorena laukkakilpailuissa, mutta huonolla menestyksellä, joten se myytiin kouluratsuksi. Kouluratsuna se menestyi paremmin ja sitä alettiinkin käyttämään puoliverijalostukseen. Sierra Leonen emä taas oli näyttävä hannoverinhevos tamma, jota käytettiin enimmäkseen siitoshevosena. Se oli kyllä koulutettu kouluratsuksi, mutta se osoittautui niin hyväksi emäksi varsoilleen, että sitä haluttiin käyttää ainoastaan siitoshevosena. Sierra Leone peri molemmilta vanhemmiltaan jotain ainutlaatuista: mahtavan luonteen sekä hyvän suorityskyvyn. Tamma myös periytti näitä ominaisuuksia jälkeläisilleen.

Emerald on upealiikkeinen rautias tamma, jolla on uskomattoman kaunis luonne. Tamma kilpaili kouluratsastuksessa vaativia luokkia hyvin tuloksin. Se joutui siitoshevoseksi loukattuaan jalkansa laidunkaudella. Emerald on lempeä ja kunnioittava tamma, jonka usea jälkeläinen on saanut emänsä luonteen.

Erlin, Emeraldin isä, opittiin tuntemaan tulisestä luonteestaan, jota se ei ujostellut näytellä kenellekään. Erliniä ei uskallettu paljon käyttää siitokseen sen haastavan luonteen vuoksi pelossa, että se periyttäisi sitä jälkeläisilleen. Pelko ei kuitenkaan käynyt toteen, mutta se ei ehtinyt saada enempää jälkeläisiä menehdyttyään ähkyyn laitumella. Erliniä nähtiin myös kouluradoilla jonkun verran. Sillä pystyi ratsastamaan ainoastaan Johan Andersson, nuori ja lupaava kouluratsastaja, joka menehtyi lentokoneonnettomuudessa. Johanin jälkeen ei kukaan enää kilpaillut Erlinillä, koska yksinkertaisesti kukaan ei vain löytänyt sitä yhteistä säveltä, mikä tällä parivaljakolla oli ollut.

Lindon tuotiin Saksasta Ruotsiin sen ollessa kolme vuotias. Lindon oli saanut todella hyvän koulutuksen Saksassa, jonka ansiosta sen käsittely oli todella helppoa, eikä se orin luonnollisista vaistoista huolimatta ikinä aiheuttanut harmia omistajalleen. Lindonilla kilpailtiin kouluratsastuksen lisäksi harrastemielessä kenttäratsastusta. Kouluratsastuksessa se kuitenkin menestyi kansalliselle tasolle asti. Jälkeläisiä Lindon jätti jälkeensä useita kymmeniä ja lisäksi siitä otettiin pakastetta talteen.

Emmie on samalta kasvattajalta kuin Lindon Saksasta ja oli myöskin samoihin oppeihin päässyt kuin Lindon. Emmiellä kilpailtiin myös kouluratsastuksessa. Se menestyi parhaiten kansallisella tasolla, eikä sitä kansainväliselle asti edes viety. Kilpailu-uran päätyttyä Emmie siirtyi täyspäiväiseksi siitoshevoseksi, se toi tähän maailmaan viisi kaunista puoliveri varsaa, joista kaikki olivat oreja.

Esmeralda sai nimensä kauniista liikehdintä tavastaan, se tanssahteli kuin mustalaisnainen. Upeiden liikkeidensä ansiosta se pärjäsi niin näyttelyissä kuin kouluradoilla. Upea vaalenpunarautias tamma jätti jälkeensä vain kaksi jälkeläistä, mutta eihän se ole se määrä vaan se laatu. Emeraldin lisäksi toinen jälkeläinen, Eric XIV, on menestynyt kouluratsuna ympäri Eurooppaa.

Esarl oli yksi mahtipontisimmista ruotsalaisista puoliverisistä, eikä juuri esittelyjä kaipaa sen vuoksi. Kouluratsuna se menestyi grand prix tasolla niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa asti. Sen mukaan myös jälkeläisiä syntyi, jopa Yhdysvalloissa. Esarl oli todella itseriittoinen luonteeltaan, mutta silti hyvinkin rauhallinen ilmestys. Esarl ei turhia hötkyilly ja kulki aina pää pystyssä rintaa röyhistellen.

Anmerlinda oli harrastehevonen, jonka ainoaksi jälkeläiseksi Esmeralda jäi. Anmerlindalla kilpailtiin lähinnä seuratasolla, sillä sen omistaja oli nuori tyttö, jolla ei juurikaan kilpailukokemusta ollut. Anmerlinda eli hyvän rauhallisen elämän harrasteratsuna. Luonteeltaan se oli rauhallinen, mutta reipas ratsu.

Jälkeläiset ja astutusinfo

Dickie davies groucho-a-like derek griffiths albert einstein rugged tony stark man markings. Doctor watson. glorious facial hair hairy lipsum leader of men chevron, admiral nigel mansell professor plum cripes facial accessory waiter doctor watson. dick dastardly leader of men glorious facial hair hairy lipsum chevron?

01.01.2014: tammavarsa Malagrei Halden (i. Black Comet) saavutukset:-
25.02.2014: tammavarsa Kaartin Amazing Amazon (i. Initial Knight) saavutukset:-
15.03.2014: tammavarsa Kaartin Namaste (i. Tabasco Noir) saavutukset:-


KRJ tulokset

15.03.2014 Jadessa Warmbloods KRJ GP: 2/50
11.03.2014 Nuovan Talli KRJ GP: 3/100
11.03.2014 Privas Park KRJ GP: 9/100
10.03.2014 Privas Park KRJ GP: 4/100
09.03.2014 Privas Park KRJ GP: 10/100
08.03.2014 Jadessa Warmbloods KRJ GP: 6/50
08.03.2014 Breawa KRJ GP: 10/100
08.03.2014 Nuovan Talli KRJ GP: 5/100
07.03.2014 Privas Park KRJ GP: 7/100
07.03.2014 Nuovan Talli KRJ GP: 5/100
07.03.2014 Lille Stuteri KRJ GP: 5/100
07.03.2014 Jadessa Warmbloods KRJ GP: 5/50
06.03.2014 Breava KRJ GP: 3/100
06.03.2014 Marike KRJ GP: 9/100
05.03.2014 Silence Ponies KRJ GP: 5/100
05.03.2014 Marike KRJ GP: 7/100
04.03.2014 Lille Stuteri KRJ GP: 2/100
03.03.2014 Lille Stuteri KRJ GP: 7/100
03.03.2014 Silence Ponies KRJ GP: 7/100
03.03.2014 Jadessa Warmbloods KRJ GP: 3/50
03.03.2014 Nuovan Talli KRJ GP: 7/100

KRJ tulokset

01.03.2014 Nuovan Talli KRJ GP: 1/100
01.03.2014 Marike KRJ GP: 7/100
01.03.2014 Marike KRJ GP: 1/100
01.03.2014 Lille Stutteri KRJ GP: 3/100
20.02.2014 Vaapukka KRJ GP: 5/30
19.02.2014 Kadotetut Suomenhevoset KRJ GP: 4/30
17.02.2014 Vaapukka KRJ GP: 2/30
13.02.2014 Vannaha KRJ GP: 3/30
11.02.2014 Vannaha KRJ GP: 5/30
10.02.2014 Vaapukka KRJ GP: 3/30
07.02.2014 Vaapukka KRJ GP: 1/30
05.02.2014 Vaapukka KRJ GP: 5/30
05.02.2014 Vaapukka KRJ GP: 3/30
04.02.2014 Vaapukka KRJ GP: 2/30
03.02.2014 Armas KRJ VaA: 3/40
03.02.2014 Armas KRJ GP: 1/40
30.01.2014 Vaapukka KRJ GP: 2/30
24.01.2014 Kilpailukeskus Stewart KRJ Int II: 7/83
23.01.2014 Kilpailukeskus Stewart KRJ GP: 9/96
20.01.2014 Cresendo KRJ VaA: 1/50
17.01.2014 Kilpailukeskus Stewart KRJ Int II: 1/83

päiväkirja ja valmennukset

Kouluvalmennus, Myrtti

Kaunis rautias tamma työskenteli keskittyneesti ravissa kun saavuin. Pieni ja hoikka nainen selässä ratsasti tammaa eleettömästi ja huikkasi tervehdyksen ohittaessa minut. Seurasin ratsukon alkuverryttelyä, jonka jälkeen annoin tehtäväksi ravi-pysähdys-ravi siirtymät. Siirtymät oli heti kättelyssä sulavia, kevyitä ja liike lähti takaa. Siirtymien hiomisen jälkeen pyysin ravia uralla, josta siirtyminen passageen. Siirtymä oli sulava, mutta passagen askellus jäi hieman vajaaksi. Takajalat saisivat hitusen enemmän koukistua kintereestä. Passage kuitenkin parani kerta toisensa jälkeen, joten pienet välikäynnit oli ansaittu. Käyntien jälkeen siirryttiin laukkatyöskentelyyn, jossa tehtävänä oli siirtyä peruutuksesta suoraan laukkaan. Muistutin Kirsikalle, että valmistelee Jaden hyvin, jotta hevonen tietää mitä tuleman pitää. Ensimmäinen siirtymä hieman epäonnistui, mutta toisella kertaa saatiin siisti siirtymä ilman haja-askeleita. Jade työskenteli keskittyneesti ja ratsukon onnistuessa tuntui tamma olevan itsekin tyytyväinen suoritukseen. Ennen loppuverryttelyjä otettiin vielä parit laukanvaihdot. Ensin joka toisella askeleella ja sitten jokaiselle askeleella. Vaihdot olivat siistejä, tahti säilyi vaihtosarjan läpi hienosti. Tähän oli hyvä lopettaa. Ratsukko sai aloittaa itsenäisen loppuverryttelyn, minun siirtyessä syrjempään. Jäin kuitenkin seuraamaan ratsukon viimeisiä raveja.

Myrtti

15.04.2014 Kouluvalmennus, Tuulia

Jade vaikutti hieman väsyneeltä saapuessanne valmennukseen, minkä saattoi selittää valmennuksen aikainen ajankohta. Katselin, kuinka lämmittelitte eri askellajeissa itsenäisesti. Jouduin pari kertaa kehottamaan sinua painamaan kantapäät paremmin alas, mutta muuten istuntasi näytti hyvältä. Täksi päiväksi olin suunnitellut teille sulkutaivutus harjoitusten lisäksi piruettien harjoittelua. Aloitimme sulkutaivutuksilla ravissa, joissa teillä ei ilmennyt ongelmia. Laukkaan siirryttäessä et antanut apuja tarpeeksi selvästi ensimmäisellä kerralla, jolloin Jade häkeltyi eikä oikein tiennyt mitä pitäisi tehdä. Ohjeistin sinua antanamaan avut napakammin ja selkeämmin, minkä jälkeen toinen yritys sujui paljon edellistä paremmin. Sulkutaivutusten alkaessa sujua mallikkaasti saatoimme siirtyä piruettien pariin. Aloitimme tekemällä puolipiruetteja, jotka sujuivat teiltä oikein mallikkaasti. Tämän jälkeen siirryimme täyspiruetteihin, joiden kanssa teillä oli aluksi vaikeuksia. Ensimmäisellä yrittämällä täyspiruetti jäi vaillinaiseksi, joten ohjeistin sinua säilyttämään voimakkaat avut loppuun asti. Toinen yritys näyttikin kuin suoraan oppikirjasta. Katsoin parhaaksi lopettaa valmennuksen tähän ja jätin teidät tekemään loppuveryttelyn itsenäisesti.

Tuulia

16.04.2014 Kouluvalmennus, Tuulia

Jade oli tänään kaikin puolin virkeämmän näköinen kuin viimeksi tavatessamme. Tänään harjoittelisimme laukanvaihtoja sekä passagea ja piaffea. Tamma painoi lämmittelyn aikana hieman kuolaimelle ja vaikutti muutenkin hieman jännittyneeltä. Käskin sinua pitämään ohjat hieman tavallista pidempänä niin että sinulla olisi vain minimaalinen tuntuma neidin suuhun, jotta Jadella olisi enemmän tilaa liikkua. Lopetettuanne alkulämmittelyn käskin sinua nostamaan jalustimet ristiin satulan eteen siksi aikaa kun työskentelisimme passagen ja piaffen parissa. Tämä siksi, että näkisin kuinka hyvä tasapaino sinulla on. Et selvästikään ollut mennyt aikoihin ilman jalustimia tai satulaa, sillä alku oli hieman tasapainon hakemista. Lopulta kuitenkin onnistuit tasapainottamaan itsesi, jonka jälkeen saatoimme alkaa töihin. Sait Jaden siirtymään hienosti lisätystä ravista passageen, mutta tamma saisi nostaa jalkojaan hitusen korkeammalle. Piaffenne oli näkemisen arvoista ja tamma sai piaffen näyttämään vaivattomalta. Hyvin menneiden piaffe ja passage harjoitusten jälkeen siirryimme työstämään laukanvaihtosarjoja. Halusin teidän tekevän 15 laukanvaihtoa joka askeleella lävistäjällä. Alku sujui teiltä oikein hyvin, mutta lopussa keskittymisesi herpaantui, minkä takia sarja jäi vaillinaiseksi jatkaessanne laukkaa ilman vaihtoja hieman liian aikaisin. Toisella kerralla keskittymisesi säilyi paremmin ja suoriuduitte sarjasta moitteettomasti.

Tuulia

27.04.2014, KRJ tarinaluokka Marvellous Herrings GP: 5/7

Sain tämän reseptin eräältä tallityöntekijältä, joka on syntyperiltään intiaani. Ensimmäinen ainesosa on valkosipuli, joka myös tunnetaan nimellä kynsilaukka. Se tuo lisää lennokkuutta laukkaan ja muutenkin antaa lisää energiaa hevoselle. Toiseksi laitetaan kukkaa nimeltä kirpeäviini. Kirpeäviini poistaa turvotusta nivelistä ja luo kepeyden tunnetta hevoselle, jotta se jaksaa pitkän kisapäivän porskuttaa. Kolmantena ainesosana käytetään kuivajuurta, jota on alunperin käytetty estämään jalkojen hikoilua. Hevosilla kuivajuuri vaikuttaa kaikkii hikirauhasiin auttaen viilentämään kuumalla säällä ja parantamalla hapenottokykyä. Toiseksi viimeinen aines on tähkäkimikki, joka parantaa hevosen kuuliaisuutta ja tottelevaisuutta, jotta ratsastajan tarvitsee antaa hyvin hyvin pienet ja lähe näkymättömät avut. Viimeisenä, muttei missään nimessä vähäisimpänä käytämme lännenpihtaa, joka on hyvin vahvasti tuoksuva mänty. Nautittuna sen tuoksua ei tietoisesti haista, vaan se toimii feromonin tavoin. Ideana on siis hurmata tuomarit puolellemme mikäli muutkin ratsukot pärjäävät hyvin.

Carolina

08.06.2014, kouluratsastusvalmennus

Saavun maneesiin Jaden ja Carolinen kanssa samalla ovenavauksella. Alkukäynnit sujuvat jutustellessa ratsukon kohtaamista ongelmakohdista ja pian pääsemmekin jo lämmittelemään vaativampia liikkeitä. Jade myötää kauniisti niskasta ja kulkee hyvässä peräänannossa jo aluksi, kun pyydän ratsukkoa ottamaan taivutuksia laukassa maneesin molempiin päihin. Työskentelyä on mukava katsella, koska yhteistyö on toimivaa.

Aloitamme valmennuksen treenaamalla piaffeen siirtymistä ja itse liikettä. Jade mutustelee kuolaimiaan kuuntelevaisena, kun alamme hioa siirtymistä paremmaksi ja apuja huomaamattomammaksi. Harjoittelemme myös kevyempää ohjastuntumaa - suurin ongelma tuntuu olevan hyvin raskas käsi ja sen myötä myös liikkeiden rajoittaminen. Jade säilyy hyvin kärsivällisenä ja loppua kohden liikkeet alkavat olla enemmän sen kaltaisia, mitä piaffessa toivotaankin olevan: ilmavia ja eloisia.

Lopuksi päädymme ottamaan ratsukon kanssa vähän helpompaa ohjelmaa listalle ja harjoittelemme sulkutaivutuksia kootussa ravissa. Aiemmin harjoitellun kevyemmän ohjastuntuman myötä myös sulkutaivutus luonnistuu luontevasti. Jade toimii erittäin hyvin ja saakin paljon kiitosta ratsastajaltaan.

Pipariina

25.07.2014, päiväkirjamerkintä

Jade oli ollut koko aurinkoisen aamupäivän tarhassa, joten kävin hakemassa sen sisälle päiväruuan aikoihin. Harjailin tammaa sen mutustellessa heiniään ja huomasin kuinka sen vauvamaha oli jo alkanut kasvamaan. Se astutettiin muutama kuukausi sitten oman tallin komealla orilla, Barbarolla. En vielä ole päättänyt jääkö varsa omaan talliin vai myydäänkö se siitoshevoseksi toiselle kasvattajalle tai tallille. Vauvamaha sai minut kuitenkin mietteliäälle tuulelle ja rupesinkin haaveilemaan toisesta Jaden jälkeläisestä. Minullahan on jo Maikki, jonka ostin samalla kun Jadenkin niiden edelliseltä omistajalta ja kasvattajalta. Maikki on ehdottomasti perinyt emänsä upeaa luonnetta kuten Amakin. Varsahaaveilut kuitenkin sikseen ja harja takaisin kouraan.

Parin tunnun päästä lähdin maastoilemaan Jaden kanssa vähän kun oli niin upea ilmakin. Se oli todella pirteällä ja hyvällä tuulella kuumuudesta sekä piinaavista paarmoista huolimatta. Kiersimme melko pitkän lenkin ja kävimme vähän kahlailemassa ihanan viileässä purossa. Uimaan ei tällä kertaa päästy kun en tajunnut varautua uintiretkeen. Lotrailujen jälkeen suunnattiin takaisin talliin ja vielä vesiboksissa pesin Jaden viileentääkseni sen oloa kuumuuden jäljiltä. Se todella näytti nauttivan ihanan viileästä vedestä. Kun tamma kiilteli puhtauttaan laitoin sille kuivatusloimen päälle hetkeksi, kun menin puhdistamaan neidin varusteet laatuarvostelua varten. Puhdistettuani varusteet kävin ottamassa kuivatusloimen pois, ettei tammalle tulisi kuitenkaan hiki uudestaan. Karvakin alkoi olla kuivahko, joten palkkasin Jaden vielä porkkanalla sekä rapsutuksilla.

Carolina

Carolina
© Kaartin Hevoset 2017. Tämä on virtuaalitalli, jonka jokainen asukas on virtuaalihevonen. Ulkoasusta kiitokset VRL-01317!