Olipa kerran Sipoon kauniissa karussa korvessa...

Kaartin Hevoset on alunperin suomenhevosia kasvattanut Sipooseen perustettu ratsutila. Kaartin perusti suomalais-irlantilainen Astrid. Hän kasvatti suomenhevosia vuodesta 2011 syksystä lähtien. Vuonna 2012 mukaan astuivat myös suomalaiset puoliveriset, jotka myöhemmin jäivät ainoaksi kasvattiroduksi. Vuosien 2013-2014 vaihteessa Astrid joutui luopumaan tilasta taloudellisista syistä, jolloin Westerlundien perhe astui kuvioihin. Suomenhevosten kasvatus jäi tyystin ja keskityimme kouluratsastuksessa kilpailevien suomalaisten puoliveristen kasvatusta.

Itse tilat ovat vanhemmat ja niiden historia ulottuu pitkälle 1900-luvun alkuun. Kaartin on omistanut monet eri suvut ennen Westerlundeja. Ratsutila koostuu useista eri rakennuksista: kartano, tallirakennukset, maneesi, ratsastuskenttä, maastoilureitit sekä pellot ja laitumet. Ainoastaan maneesi ei kuulunut alkuperäisiin tiloihin. Vanhoja rakennuksia remontoitiin omistajuuden vaihtumisen yhteydessä, myös uusien maneesisäännösten vuoksi maneesi remontoitiin lähes lattiasta kattoon sekä sinne lisättiin lämmitetyt katsomot. Tallirakennuksiin tuli lisää valoa ja säilytysratkaisuja muutettiin käytännöllisemmiksi.

Koko perheen menetystarina

Tallinomistaja, Carolina Westerlund, on alunperin ostanut Kaartin, mutta mukaan tulivat myös hänen isänsä, Matthew, sekä setänsä, Peter. Carolina on kolmekymppinen, ammatiltaan hevosfysioterapeutti. Fysioterapia on kuitenkin jäänyt taka-alalle oman tallin myötä, aikaa ei juurikaan jää kilpailemisen ja arjen pyörittämisen välille. Toki ammatista on ollut hyötyä omien hevosten kanssa.
Matthew ja Peter ovat asuneet nuorena maalla työskennellen hevostilalla Isossa-Britanniassa. Opiskeltuaan kauppatieteitä yliopistossa Lontossa Matthew muutti Carolinan äidin, Sannan, perässä Suomeen perustaakseen perhettä. Matthew huolehtii Kaartin kirjanpidosta sekä muista raha-asioista.
Peter opiskeli myös kauppatieteitä, mutta jäi asumaan Isoon-Britanniaan. Peter asuu edelleen Lontoossa hoitaen sieltä käsin tallin asioita mm. maahantuontiin ja ulkomailla tapahtuviin astutuksiin liittyen.

Hyvinvointi ja huolehtiminen

Hevostenn hyvinvointi on meille kaikki kaikessa. Hyvän sijainnin ansiosta hyvinvoinnista on entistäkin helpompi huolehtia, sillä hädän sattuessa on apu lähellä. Urheiluhevosista huolehtiminen vaatii paljon, jonka vuoksi myös hoitohenkilökunta on ammattitaitoista porukkaa ja yhtä tärkeää siinä missä tallinomistaja tai valmentajat on. Hoitohenkilökuntaan kuuluu tallityöntekijöitä, eläinlääkäri, kengittäjä ja kaikkien näiden esimies, Kikka. Kikka on oikea jokapaikanhöylä, eikä ilman häntä pärjättäisi. Kikka on ammatiltaan ratsastuksenohjaaja, mutta jäi varhaiseläkkeelle, sillä hänen äänensä ei kestänyt ratsastustuntien pitämistä. Kikka onkin Carolinan entinen ratsastuksen opettaja ja sitä kautta päätyi Kaartiin töihin.

Kilpaileminen

Carolinan lisäksi hevosilla kilpailevat hänen miehensä Christian Carr, sisarensa Jennifer, Gina ja Laura. Christianin suku on myös alunperin Isosta-Britanniasta, mutta hän on asunut koko ikänsä Suomessa. Christian tulee varakkaasta perheestä, joka on mahdollistanut menestymisen kouluratsastuksen saralla jo nuorena.
Jennifer on vielä nuori, alta parikymppinen, mutta tietää jo haluavansa uran hevosten parissa. Jennifer on todella taitava ja oppii nopeasti, vain taivas on hänelle rajana.
Gina on Carolinan kurssikaveri Isosta-Britanniasta. Gina ei valmistunut ikinä fysioterapeutiksi, sillä hänen vanhempiensa yritys koki konkurssin ja opiskelut oli jätettävä kesken. Hän on kilpaillut ja tehnyt kaikkea muuta hevosten parissa siitä lähtien, eikä ole harmitellut päivääkään ettei saanut tutkintoa valmiiksi.
Laura opiskelee eläinlääkäriksi, mutta hänen vapaa-aika menee täysin hevosten kanssa. Laura kilpailee paljon nuorilla, kilpauraansa aloittelevilla hevosilla.

Hevosten koulutus ja valmennus

Nuorten ja vähän vanhempienkin hevosten koulutuksesta sekä valmennuksesta huolehtii KV-tiimimme James ja Sanna. James on amerikkalainen hevosvalmentaja, joka on asunut vuosikymmeniä Saksassa. James on erittäin kurinalainen ja loistava hevosasiantuntija. Hän tutustui Carolinaan tämän ollessa Saksassa ostamassa hevosia. Jamesin entinen työsuhde oli juuri päättynyt ja hän oli etsimässä uusia haasteita. Hän tuli Suomeen katsomaan Carolinan tuoretta projektia, Kaartia. James ihastui Suomeen, joten päätti jäädä kanssamme Kaartiin.
Sanna, Carolinan ja Jenniferin äiti, on myös hevosvalmentaja. Hän tapasi Matthewn Isossa-Britanniassa ollessaan siellä töissä suuressa siittolassa hevosenhoitajana.

Miljöö

Tallirakennuksia on kaksi kappaletta, toinen oreille ja toinen tammoille. Kummassakin tallissa on karsinapaikat 25 hevoselle, mutta eroavaisuudet löytyvät varsomiskarsinoista sekä oritallista on täten tehty hiukan tilavampi varsomiskarsinoiden puuttumisen vuoksi. Kumpikin talli on yhtä suuri tilavuudeltaan, mutta pohjaratkaisut on tehty hiukan erilaisiksi.

Ratsastustilaa löytyy sisältä ja ulkoa; maneesi tarjoaa lämpivät ja valoisat ratsastusmahdollisuudet talvella tai sateen yllättäessä kun taas ulkoa löytyy suuret ratsastuskentät arkista käyttöä tai kilpailuja varten.

© Kaartin Hevoset 2017. Tämä on virtuaalitalli, jonka jokainen asukas on virtuaalihevonen. Ulkoasusta kiitokset VRL-01317!