etusivu jalostusorit siitostammat kasvatus

Pompei

Premier

Rotu, sukupuoli ›› HOL, ori Säkäkorkeus, väri ›› 165 cm, rnkm
Syntymäaika ›› 20.04.2014 3-, 8-vuotias ›› 30.04.2014, 21.09.2014
Rekisterinumero ›› VH14-044-0378 Omistajat ›› VRL-10356
Painotus, taso ›› Kouluratsu, porrastetut Kasvattaja ›› Di Mercurio Stable

Pompein historia lähtee liikkeelle Palermossa, Italiasta. Lähdimme perheen kanssa lomalle Sisiliaan tutustumaan paikalliseen puoliverikasvatukseen. Yksi vierailukohteistamme oli ihastuttava piensiittola, Di Mercurio Stable. Di Mercurio sijaitsi aivan merenrannan tuntumassa omassa pienessä lahdessaan. Siellä oli todella kaunista ja idylliset oltavat. Siittola ei ollut kovinkaan vanha, tilat olivat todella mahtavat ja viimeisintä teknologiaa myöten viimeistellyt. Di Mercurion omistaja, Gino Di Mercurio, perusti sen perintörahoillaan rakkaudesta saksalaisiin puoliverirotuihin.
Saapuessamme tilalle, vähän kauempana laitumella juoksenteli upea vitivalkoinen kimo tamma tuoreen ruunikon varsansa kanssa. Tamman upeat liikkeet kiinnittivät oitis kenen tahansa huomion, jopa hevosista ymmärtämättömän maallikon. Kierrellessämme ympäri tilaa itse omistajansa opastuksella, en voinut olla kysymättä lopulta laitumella olleesta tammasta sekä sen varsasta. Gino kertoi tamman olevan hänen ensimmäinen kasvattinsa, Magica de Spell, jonka ensimmäinen varsa ruunikko pieni ori oli. Tamma oli astutettu upealla Plinius Secundus holstein orilla, joka on ympäri Eurooppaa kouluradoilla mainetta ja kunniaa niittänyt siitosori. Tunnistin orin nimen, olin ihaillut sen liikkeitä vain television välityksellä kotisohvalla. Ja tässä edessäni käyskenteli sen ihka elävä jälkeläinen, vailla kotia. Lopun tarinasta voikin arvata, kaupat tehtiin samantien upeasta orivarsasta.

Pompei tuli meille Saksaan nelivuotiaana. Sen koulutus oli jo aloitettu Italiassa, mutta valmis se ei ollut vielä lähellekään. Se oli kuin hiomaton timantti kaikin puolin: pikku hiljaa ruunikon karvan alta alkoi paljastua kimo karvoitus. Oli todella inspiroivaa seurata orin kehitystä sen varttuessa ja kiiltävän kauniin karvan muuttuessa koko ajan vaaleammaksi.
Nuorena Pompei oli todella riehakas tapaus, joka ei arkaillut vaan oli hiukan liiankin utelias tapaus. Mihin tämän nuorikon turpa ylsi, se päätyin koristamaan herran pilttuun kuivikkeita. Pompei käyttäytyi aina silti siivosti, eikä keksiny tuota pahempia konnankoukkuja. Paikoillaan seisominen ei ikinä ole ollut sen vahvuus, jonka vuoksi onkin suositeltavaa orin sitominen käytävällä huolellisesti erinäisten toimenpiteiden ajaksi. Eläinlääkärin seurassa Pompei on hiukan varautunut, mutta pysyy kuitenkin rauhallisena. Sen sijaan kengittäjän kanssa ei ole mitään ongelmia, se on perus kauraa.

Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa

Kuuliaisuus ja luonne ›› 2686.05 Tahti ja irtonaisuus ›› 3185.89
Ominaisuuspisteet ›› 5871.94 Kouluratsastuksessa tasolla ›› 10 / 10

Tulokset näyttelyistä

Sukutiedot

i. Plinius Secundus
hol, km, 167cm
ii. Plinius
hol, km, 167cm
iii. Pietro Gambadilegno
hol, km, 170cm
iie. Fortuna
hol, m, 164cm
ie. Elisabetta
hol, rn, 165cm
iei. Eduardo
hol, rn, 169cm
iee. Mignonne
hol, mrn, 162cm
e. Magica de Spell
hol, km, 163cm
ei. Manos Muertas
hol, rt, 159cm
eii. Me Llamo José
xx, rt, 160cm
eie. Chandeliér
hol, vprn, 158cm
ee. Gioconda
hol, rnkm 165cm
eei. Grande
xx, rn, 170cm
eee. Felicità
hol, km, 163cm


As an animator and entrepreneur, Disney was particularly noted as a filmmaker and a popular showman, as well as an innovator in animation and theme park design. He and his staff created various fictional characters including Mickey Mouse, Donald Duck, and Goofy. Disney himself was the original voice for Mickey. During his lifetime, he received four honorary Academy Awards and won 22 Academy Awards from a total of 59 nominations, including a record of four in one year,[6] giving him more awards and nominations than any other individual in history. Disney also won seven Emmy Awards and gave his name to the Disneyland and Walt Disney World Resort theme parks in the U.S., as well as the international resorts, Tokyo Disney Resort, Disneyland Paris, and Hong Kong Disneyland. As an animator and entrepreneur, Disney was particularly noted as a filmmaker and a popular showman, as well as an innovator in animation and theme park design. He and his staff created various fictional characters including Mickey Mouse, Donald Duck, and Goofy.

Jälkeläiset

00.00.2015 hol-o. Ori Erikiri (e. Tammamamma) 00.00.2015 hol-o. Ori Erikiri (e. Tammamamma)

Päiväkirja ja valmennukset

30.02.2014, käytöstavat kunniaan

Kuten on tapana, veimme Pompein All-Sim Evaluationiin nuorena varsana. Tilaisuus ei mennyt ihan niinkuin elokuvissa, mutta kohtuullinen tulos saatiin silti. Pompeilla oli lievästi sanottuna vaikeuksia pysyä paikoillaan tuomareiden arvioidessa rakennetta, joka näkyi myös pisteissä... Muutoin se sai hyvät pisteet ja olemme siitä todella ylpeitä.

Conformation ›› 9
Type ›› 20
Athletic Ability ›› 17
Overall Imperssion ›› 24
Grand Total ›› 70%, Premier

Pompein kanssa täytyy kyllä harjoitella seisomista, jotta jatkossa kehtää mennä näyttämään muuten niin upeaa oria muihin kissanristiäisiin.
Syksyllä päästään aloittamaan kilpaura kouluratsastuksen saralla Pompein kanssa. Sen isä on ollut melko menestyksekäs kouluratsu ja sen suvusta löytyy muutoinkin monia hienoja nimiä, joten uskon senkin yltävän vielä korkealle. Pompein liikkeet on jo nyt varsana todella näyttävät, eikä uskoisi sen olevan vasta yksi vuotias.

Carolina